Az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi tájékoztató
Jelenleg az epítőanyagok ára napi szinten változik. A feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek! Az aktuális árakról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.

Előtető fényáteresztése

Amikor előtető építésére adja fejét, akkor már megfogalmazódott Önben, hogy szükséges védeni a bejáratot vagy az épülő teraszt valamilyen anyagból épített tetővel. Az előtető nemcsak nagyon praktikus, de védi a nyílászárókat az időjárás viszontagságaitól, hiszen felfogja a havat, jégesőt, heves esőzéseket, nyáron a kánikulában árnyékot biztosít, véd UV ellen, nem mellesleg esztétikailag "öltözteti" ingatlanunkat.
A következő lépésben azonban kikell választani milyen anyagból készüljön ez a tető. Ezesetben fontos figyelembe vennie a fényáteresztéssel kapcsolatos funkciót melyet szeretne, hogy ellásson az épített előtető. Most néhány példát kiemelünk, mely típusok lehetnek legmegfelelőbbek.

Tetőfedés tetőépítés

Előtető építés - fényáteresztés

Terasz építése során amennyiben fából építjük a fő szerkezet, először is érdemes beruházni rétegragasztott gerendára, hiszen ez a speciális ragasztóval előállított minőségi faanyag nemcsak nagyon esztétikus  (látszó szerkezet építése esetén ugye ez nem mellőzhető), de sokkal tartósabb a hagyományos gerendánál, nem reped, nem korhad egykönnyen. Nagy fesztávok áthidalásához is kiváló választás ez az anyag, hiszen egyedi méretek alapján is megrendelhető a gyártótól (Gulyás-fa Kft.). Fontos azt is eldöntenie, hogy mennyi fényt szeretne bejuttatni az épület bővíteni kívánt oldalához. Ugyanis egy nagyméretű terasztető, mely teljes fedést nyújt,  az épületbe kevés fényt fog beengedni. Ebben az esetben érdemes átlátszó polikarbonátot alkalmaznunk egész felületen, vagy 1-1 blokkot kiegészítenünk ezzel a fényáteresztő átlátszó tető elemmel - például ha déli fekvésre építjük teraszunkat, ez utóbbi megoldás lehet előnyös. Amennyiben kevés fény éri teraszunkat érdemes az egészet átlátszó tetőfedéssel biztosítani. Fontos kiemelnünk, hogy a mai technológiával akármelyik típust is választjuk, szinte minden tetőfedő anyag, UV álló, ütésálló, időjárás álló, megfelelően felhelyezve pedig tökéletes víz-és hőálló. Polikarbonát és profillemezekről részletesebben olvashat a polikarbonatdepo honlapunkon!

Fentieknek megfelelően választanunk kell, hogy a tető milyen fényáteresztő funkcióval bírjon:

- Árnyékos helyre, teljesen fényáteresztő tető (polikarbonát lemez, Dual légkamrás profillemez)
- Nagyméretű előtető esetében részleges fényáteresztés ( Polikarbonáttal, akril vagy makrolon profillemezzel)
- Kisméretű előtető esetén alkalmazhatunk nem fényáteresztő tetőfedő anyagot (pl. cserép, fa zsindely, bitumenes hullámlemez).
- Napos helyre alkalmazható árnyékolás érdekében a teljesen fedő tető, manapság azonban számos áttetsző profillemez típus van, mely átereszti a fényt, de vissza veri annak hőjét.


Példák modern teraszfedéshez

Terasz Guttacryl dual légkamrás elemekkel

Terasztetők Guttacryl dual légkamrás elemekkel - teljes fényáteresztés

Tetőfedés hullámlemezzel - pergola építés

Terasztetők polikabáttal és rétegragasztott geredával (pergola) vagy hullámlemezzel - részleges fényáteresztés

tekintse meg profillemez kínálatunkat!

zsindelytető teraszra, szaniterre

Terasz- és szanitertető zsindelyből - teljes árnyékolás

tekintse meg széles zsindelytető kínáltunkat!


Hullámlemez, polikarbonát tető elem, zsindelyes hullámlemez, zsindely és rétegragasztott gerenda nagy választékban a Gulyás-Fa Kft. telepein!

06-30/458-2134

kérje ingyenes árajánlatunkat!