Az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi tájékoztató
Jelenleg az epítőanyagok ára napi szinten változik. A feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek! Az aktuális árakról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.

Innováció! Tartós és esztétikus Thermowood fák.

Minden háztulajdonos álmodozott már olyan faanyagról, mely évtizedekig megtartja szépségét, tartós és hihetetlenül ellenálló a szélsőséges időjárási viszonyokkal szemben. Most végre ez az álom valóra vált a Thermowoodnak köszönhetően. A Thermowood fáknak a tartósságot tekintve, nincsen párjuk!

Thermowood faburkolat

Thermowood faanyagok

A Thermowood a Finn Állami Kutató Intézet találmánya. A kitermelt fát egy speciális hőkezelési eljárással teszik tartóssá úgy, hogy egy vákuum kamrába helyezik,  majd első lépésként kiszárítják annyira, hogy a termék elérje a 0% nedvességtartalmat. Ezután megkezdik a thermo-kezelést. Ennek lényege, hogy a fát több órán keresztül magas hőmérsékleten  (megközelítőleg 200°C) hőkezelik. A kezelés után az aklimatizálás jön, mely során lehűtik és visszahidratálják a fát a megfelelő 5-7%-os nedvességtartalomra.

Hogyan érik el, hogy a faanyag igazán tartós legyen?

A hőkezelés a faanyag sejtjeinek falát megégeti, így már nem tud abba víz bejutni, ennek köszönhetően jóval megnő a fa élettartama. Emellett a fából minden olyan anyag kiég (pl cukor), mely a rovaroknak kedvez. Éppen ezért is állíthatjuk, hogy a Thermowood eljárással kezelt fák jóval időtállóbbak a hagyományosan kezelt fatermékeknél. Az eljárás előnye még, hogy vegyszermentes.

Thermowood előnyei:

- Időt álló, nagyon tartós
- Alacsony hővezető képesség
- Hadadásnak, repedésnek és vetemedésnek, méretingadozásnak ellenáll.
- Felülete kemény,ellenálló
- Alacsony gyantatartalom
- A fát teljesen vegyszermentesen tartósítják
- A Thermowood faanyag élettartama kültéren akár 30 év!

Felhasználási lehetőségek:

- Szaunaépítés
- Burkolatként medence, tó köré, stégekhez, mólókhoz
- Erkély- és teraszburkolatként, kerti utak és pergolák építéséhez
- Homlokzatok burkolására


Felületkezelés

A Thermowood faburkolat nem igényel felületkezelést, azonban az időjárásnak és UV fénynek való kitettség során a faanyag fokozatosan beszürkül . Ahhoz, hogy minimalizáljuk a szín  megváltozását, a Thermowood faanyagot egyszerű vagy színezett UV olaj vagy HK-lazúr (olaj / lazúr) felvitelével védhetjük meg. Szükséges az anyagok végét bütü záróval lekezelni ami lezárja a thermo fa szálak végeit így méginkább megakadályozhatjuk, hogy az anyag nedvességet leadjon vagy felvegyen.


Thermowood faanyagok, fal- és teraszburkolatok nagy választéka!

Minden Thermowood teraszburkolathoz és falburkolathoz szükséges anyagot valamintsegédeszközt megvásárolhat fatelepünkön. Igény szerint vállalunk kivitelezést is. Kérjen ingyenes árajánlatot, vagy érdeklődjön elérhetőségünk egyikén! Fatelepeink: Üllő fatelep, Maglód fatelep, Debrecen fatelep, Szeged fatelep, Kunszentmárton fatelep. Kiszállítás országszerte további partnerektől.

Thermowood faburkolat


Thermowood teraszburkolatok, falburkolatok és kiegészítő építőelemek nagy választéka, országos kiszállítás és kivitelezés!

06-30/458-2134

kérje ingyenes árajánlatunkat!