Az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi tájékoztató
Jelenleg az epítőanyagok ára napi szinten változik. A feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek! Az aktuális árakról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.

Kerti pergolák, teraszpergolák és pavilonok rétegragasztott gerendákból

Ebben a kellemes időben mindenki szívesen tölti szabadidejét a kertben. A kerti pergolák és pavilonok amellett, hogy szebbé varázsolják az udvart, remek helyszínként szolgálnak baráti vagy családi összejövetelekhez és lehetővé teszik, hogy a nagy melegben is a szabadban tölthessük az időt.

kerto pergola rétegragasztott gerenda

Mi a különbség a pergolák és a pavilonok között?

A pavilonokon tetőszerkezet van és általában kerek vagy nyolcszögletű formájúak. Oldalakkal vagy alacsony falakkal rendelkeznek, hogy védelmet nyújtsanak a rovarok ellen. A pergolák négyzet vagy téglalap alakúak, legtöbbször nincs tetőszerkezetük és nyitott az oldaluk. Bármelyik mellet is döntübk, sokféle típus és stílus közül válogathatunk.

Teraszhoz kapcsolódó pergolák és pavilonok

Ha kevés hely áll rendelkezésünkre, a legjobb választás a teraszhoz kapcsolódó pergola, vagy pavilon mivel ezt könnyen összekapcsolhatjuk a főépülettel és így kevesebb helyet foglal el az udvarból. A teraszhoz kapcsolódó pergola és pavilon nagyon praktikus és esztétikus megoldás. Egy hátránya van, hogy a stílus- és anyagválasztást a főépület stílusa határozza meg.

Fedett pergola

Ha bútorokat is szeretnénk tenni a pergolába, mindenképp ezt a típust válasszuk. A fedett pergolában a bútorok nagyobb védelmet kapnak az időjárással szemben, és esőben is élvezhetjük a pergola nyújtotta lehetőségeket. Ezeket lefedhetjük a pavilonokhoz hasonlóan bitumenes tetőzsindellyel, mely kiváló választás. Tekintse IKO és GUTTA tetőzsindely termékeinket! Amennyiben a fényáteresztés fontos tényező, választhatunk átlátszó, hőszigetelő profillemezeket is.

tetőzsindelyek    Polikarbonát profillemezek

Az anyag kiválasztás

Építhető fémből, műanyagból, kőből pergola és pavilon, de nagyszerű megoldás lehet az is, ha teljesen fából készül. Ez a legjobb választás, ha természetes megjelenésű építményt szeretnénk a kertünkbe, amely amellett, hogy bármilyen környezetben jól mutat, a környezeti hatásoknak is ellenáll. A modern stílusú pergolák és pavilonok csiszolt fagerendákból készülnek. A fagerendák lekezelve ellenállóak a környezeti tényezőkkel szemben, viszont egy idő után megrepedeznek és meghajlanak. A fagerendákhoz a legmegfelelőbb alapanyag a rétegragasztott gerenda. A Gulyás-fa első osztályú  fából állítja elő ezt az alapanyagot, így tartós, csomómentes gerendákat használhatunk, amely bármilyen színűre festhető. A rétegragasztott gerenda nem vetemedik, nem csavarodik, a benne lévő kötőanyagnak köszönhetően nem korhad így nem támadják meg gombák és rovarok egykönnyen. Megfelelő favédő szerrel kezelve igazi, tartós építményünk lehet ebből az alapanyagból.

rétegragasztott gerenda


Kérjen ajánlatot rétegragasztott gerenda gyártásra, zsindelyre, polikarbonátra, csatornára pergolák és pavilonok kivitelezéséhez!

A Gulyása-Fa ft. vállalja ragasztott gerenda gyártását, tetőszerkezetekhez szükséges további építőanyagok (polikarbonátok, tetőzsindelyek, csatornák) kiszállítását valamint összeszerelést az ország minden pontján!

Fa pavilon, fa pergola  rétegragasztott gerenda

Minden egy helyen kapható, ami egy pavilonhoz és pergolához kell! Kivitelezéséről és kiszállításról érdeklődjön elérhetőségünk valamelyikén. Ügyintézőink készségesen állnak az Ön rendelkezésére!

ELÉRHETŐSÉGEK