Jelenleg az epítőanyagok ára napi szinten változik. A feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek! Az aktuális árakról kérjük, érdeklődjön elérhetőségeinken.

Tetőtér beépítése

A tetőtér beépítése kézenfekvő lehet abban az esetben, ha a család kinőtte a jelenlegi ház alapterületét. Talán a legoptimálisabb megoldás is, ha nem szeretnénk nagyobb házba elköltözni. A tetőtér beépíthetőségét országos és helyi rendeletek határozzák meg. Legtöbb esetben a családi ház homlokzatának magassága mérvadó, hány szintes lehet az épület.

- Ha 3 méter a homlokzat magassága, akkor földszintes családi ház építhető, térdfal nélkül.
- 4,5 m magasság esetében  egyszintes épület tervezhető tetőtér beépítéssel, ahol a tetőtérben körülbelül 1 m magas térdfallal lehet számolni.
- 6,0 m homlokzat esetében kétszintes épület építhető tetőtér nélkül.
- 7,5 m homlokzatnál kétszintes épület a padlástér beépítésével készülhet el, ahol a tetőtérben kb. 1 m magas térdfallal számolhat.

Ezek mellett még számos dolog befolyásolhatja a tető beépítését, például a meglévő épület állapota, az emeleti szobák funkciója, az építés költségeire szánt alapösszeg.

tetőtér beépítése rétegragasztott gerenda

Új tetőszerkezet építése fagerendából vagy rétegragasztott gerendából.

Szélesebb körben elterjedt fa szerkezetű tetőtér építésénél fontos, hogy a felhasználandó fa szakszerűen lekezelt és kiszárított legyen. Ezzel megelőzhetjük a korhadást, gombásodást mely táptalaja a rovaroknak. Mindenképp gombásodás és rovar elleni szerrel kezelt gerendákat vásároljunk! Nagyobb fesztávokhoz a kiemelkedő minőségű rétegragasztott gerendát ajánljuk, mely nemcsak hosszú életű, de egyedi méretekre is szabható. (Az összeragasztás különböző méretű  faanyagokból történik, így az egyedi méretkialakítás cseppet sem okoz problémát.) A gyártási folyamat végén a rétegragasztott gerendák I. osztályú bútorminőségű borítást kapnak, melyek esztétikailag sem elhanyagolhatóak - főleg látszó gerenda kialakítás esetén. Amennyiben szeretne többet megtudni a rétegragasztott gerenda előnyeiről, mindenképp kattintson a lenti linkekere. Kérjen a Gulyás-Fa Kft. -től rétegragasztott gerenda gyártására ingyenes árajánlatot.   

rétegragasztott gerenda kínálat   fűrészáru kínálat+kalkulátor

Hőszigetelés a tetőtérben - Rockwool hőszigetelő anyag

A tetőtér hőszigetelését is meg kell oldani, hiszen minden lakásban felfelé áramlik a meleg levegő, télen pedig a le nem szigetelt tetőszerkezeten kiszökik. Nyáron szigetelés hiányában a tetőt sütő nap ( főleg déli fekvésben) elviselhetetlen meleget okoz a beltérben. A megfelelő benti hőmérséklet kielekítása mellett a szigetelés azért is fontos, mert a tető túlzott fűtése leolvasztja a havat, mely befolyva az ereszcsatornába megfagy, így tönkretéve azt. Fontos az is, hogy ne csapódjon ki pára sem, mert ez a falak penészedéséhez vezet. Ezekre a megismertebb megoldás, ha a szarufák közé hőszigetelést teszünk majd erre párazáró fóliát erősítünk. A Rockwool Deltarock szigetelőanyagok a tetőtér szarufák közötti szigetelésére tökéletesen alkalmasak. A Rockwool lemezekkel hézagmentesen ki lehet tölteni bármilyen 50 és 100 cm közötti szarufaközt gazdaságosan. A termék kiváló hőszigetelő, emelett megakadályozza a tűz terjedését, jó hangszigetelő, nincs egészségre káros párolgása, valamint tökéletesen taszítja  a vizet. 

Minőségi szigetelő anyag kínálat

Tetőfedő anyagok fontossága a tetőtér kialakításában.

Fontos szerepet tölt be a tetőfedő anyaga is a hőtárolásban. A beton- vagy kerámia cserépnek nagyobb a súlya, mely miatt nagy a hőtároló képessége, nyáron pedig megakadályozza a gyors felmelegedést. Azonban megtartásához erősebb tartószerkezetre van szükség, amely jóval növelheti az építési költségeket. Ennek kiküszöbölésére ma már számos zsindelytető gyártó gyárt különleges hőtartó és szigetelő kepeségekkel rendelkező bitumenes tetőzsindelyeket. Legnépszerűbb márka mely kapható a Gulyás-Fa Kft. fatelepein az IKO, mely igen nagy zsindely választékkal rendelkezik mind funkció, mind pedig szín- és formavilágában. Tekintse meg webáruházunkban az IKO tetőzsindely termékeket, valamint tetőzsindelyek alá építhető OSB lemezeket! Kérjen árajánlatot építőanyagra, akár kivitelezéssel együtt! Kiszállítást és kivitelezést országszerte vállalunk, nagyon volumenű építkezések esetén is.

osb tábla kínálat     tetőzsindely kínálat

Falak építése gipszkartonból

A tető elkészülését követően megkezdhetjük a belső falak építését. Ma nagyon népszerű gipszkartonok egyik előnye, hogy kis súlyúak, bárhova könnyedén felhúzhatóak, az impregnált vízálló gipszkartonok pedig megoldják a vizesblokkok szigetelését is. Tekintse meg erre alkalmas gipszkarton kínálatunkat, melyet a Magyar Termék Nagydíjasa a Rigips Kft. szállít be telepeinkre. A pénztárca barát gipszkartonozás mellett lehet választani falazást is téglával, mely száradását követően a falat vakolni és csiszolni kell festés előtt.

rigips gipszkartonok és tartozékok


Milyen építőanyagok kaphatóak nálunk a tetőtér beépítéséhez?

Gulyás-fa fatelep rétegragasztott gerenda termékek

Egyedi igényeknek megfelelően előállított fatermékek nagy választéka, valamint számos kiemelkedő márkacsalád termékkínálata várja a Gulyás-Fa Kft. fatelepein - Fatelep Maglód és környéke , fatelep Kunszentmárton és környéke, fatelep Debrecen és környéke, fatelep Üllő és környéke, fatelep Budapest és környéke.  Gulyás-fa fatelep rétegragsztott gerenda termékek


Tekintse meg építőanyag kínálatunkat weboldalunkon és kérjen árajánlatot!

kérjen ingyenes árajánlatot!